Georgia

 1-9 September 2019

FRISTEN FOR PÅMELDING ER GÅTT UT.

Det mangler ikke på argumenter for å besøke Georgia. Mange besøker landet for å oppleve  en unik mat- og vinkultur. Andre er tiltrukket av den kaukasiske naturen. Nevatur er tradisjonelt fiksert på historien til de landene vi arrangerer turer til. Men når man besøker et land som dette, bør også naturen og bordets gleder få en framskutt plass.

Nord i landet ligger fjellkjeden Store Kaukasus, som strekker seg mellom Svartehavet og Det kaspiske havet. Fjellkjeden danner en naturlig grense mellom Europa og Asia. Her finnes fjelltopper som er høyere enn 5000 meter.

Georgia har vært en formidler mellom Europa og Asia blant annet fordi den nordlige ruten til Silkeveien passerte gjennom landet. Dette var den viktigste før-moderne handelsveien mellom Kina og Europa. Landet ble kristnet så tidlig som i 337. Slik markerte landet seg mot det persiske storriket som på det tidspunktet var i ferd med å legge under seg det sørlige Kaukasia. Fra 1800- tallet har Russland vært landet man har måtte forholde seg til.

Evnen til å dyrke vin går 8000 år tilbake, og stat har eksistert der i 3000 år. Men våre forfedre hadde klart seg lenge uten vin og stat i området. Hodeskaller som er 1,7 millioner år gamle er gravd ut i Dmanisi. Reiseleder Jan-Erik Ryen kommer til å bidra med flere foredrag om Georgias historie

Gruppen vil bestå av maksimalt 32 personer.

Programmet vil bli som følger:

1/9. Avreise fra Gardermoen med Turkish Airline kl. 17.55. Mellomlanding i Istanbul.

2/9. Ankomst Tbilisi kl. 03.20. Installering og hvile på godt og sentralt hotell. Om formiddagen guidet rundtur til fots og i buss i den georgiske hovedstaden. Turen omfatter blant annet besøk i det assyriske distriktet som har oppstått rundt byens varme kilder, og til synagogen. De varme kildene skal visstnok være grunnlaget for etableringen av byen.

3/9. Det blir hevdet at kunnskap om å lage vin oppsto i Kaukasus,- og denne  dagen er viet denne kunsten. Vi blir brakt til Kakheti,- vinregionen i Georgia. Der skal vi vises rundt i anleggene til vinprodusenten Schuchmann. Man vil der få anledning til å smake på firmaets produkter. Deretter besøker vi en lokal bonde som vil vise oss hvordan vin er blitt produsert i Georgia fra gammelt av. Her vil vi også spise Lunch bestående av shachlik og andre lokale retter. Overnatting i Tbilisi.

4/9. Vi kjører langs den historiske georgiske hærveien,- forbindelsen mellom sør og nord i Kaukasia. Turen går inn mot høye fjell i “Store Kaukasus”. Vi ankommer Kazbegi. Der går vi fra buss til 4WD- biler som skal frakte oss opp til Gergeti treenighetskirke, som ligger 2170 meters høyde. Dersom været tillater det, vil vi få et glimt av et av de høyeste fjellene i Kaukasus,- Kazbegi-fjellet (5047 m.) Videre fraktes vi til skisportstedet Gudauri, hvor gruppen skal overnatte.

5/9. Besøk i Stalin-museet i Gori, som er etablert ved despotens barndomshjem. Overnatting i byen Akhaltsikhe.

6/9. Denne dagen besøkes Vardzia, en storslått huleby fra Georgias gullalder. Hulekomplekset strekker seg over en halv kilometer og består opprinnelig av mer enn 3000 huler. Også denne natten skal gruppen overnatte i Akhaltsikhe.

7/9. Hovedsaken denne dagen er besøk i den gamle hovedstaden og religiøse senter i Georgia,-Mtskheta. Vi vil der blant annet se Jvari-klosteret fra 500-tallet og Svetitskhoveli- katedralen hvor Kristi kappe skal være begravet. Begge kompleksene er på UNESCO sin verdensarvliste. Overnatting i Tbilisi

8/9. Denne dagen står til fri disposisjon i Tbilisi.

9/9. Avreise Tbilisi kl. 10.45. Ankomst Gardermoen kl. 16.55

Prisen på turen er kr. 14 400.  Tillegg for enkeltrom er kr. 1 900,-

Antall deltakere er begrenset til 32.

Prisen omfatter blant annet:

Ta kontakt for påmelding og/eller nærmere opplysninger!

Telefon  90 51 19 68   post@nevatur.com