Elvecruise på nedre Volga

Fra Moskva til Astrakhan fra 14/9 til 26/9 2017.

Programmet vil bli som følger:

14. September. Fly fra Gardermoen til Moskva. Avreise kl. 13.oo. Ankomst kl. 16.35. Innsjekking på 4* hotell. Middag.

16. September. Buss til den lille pitoreske byen Suzdal. Lunch og omvisning der Videre med buss til Nizhny Novgorod hvor vi går ombord i skipet som har samme navn som byen.

17. September. Omvisning i Nizhny Novgorod. Byen er vel fortsatt kjent som Gorki. Dette brabatbildenavnet hadde den i Sovjet-perioden fordi forfatteren Maxim Gorki ble født der. Den var sammen med Moskva og Tver blant de viktigste byene i russisk middelalder.

18. September. Utflukt til Gorodets,-en liten by nordvest for Nizhny Novgorod.

19. September. Ankomst og omvisning i Cheboksary. Denne byen sto lenge under mongolsk kontroll.

20. September. Ankomst Kazan. Byen blir ofte betegnet som «perlen i den sentrale Volga-regionen». Byen ble grunnlagt på 1200-tallet av mongolene som på den tiden okkuperte Russland.Her finnes en unik blanding av russisk og mongolsk kultur i en befolkning som bestårav omtrent like mange russere som tartarer. Ivan den grusommes seier over tartarene her i 1552 betydde svært mye for senere russisk historie.

21. September. Ankomst Samara.En betydelig industriby med store oljekilder. Den ble i sin tid erobret av opprøreren Stenka Razin.Under siste verdenskrig ble viktige hovedstadsfunksjoner flyttet fra Moskva til Samara.

22. September. Ankomst Saratov Byen ble grunnlagt av Ivan den grusomme  i 1590. Den skulle senere bli sentrum for volgatyskerne. Fortsatt bor det innbyggere med tysk bakgrunn i byen til tross for deporteringen til Khasakstan og Sibir etter det tyske angrepet i 1941. Det mest kjente bysbarnet er vel Juri Gagarin.

23 September. Ankomst Volgograd. Byen ble grunnlagt på 1500- tallet som Tsaritsyn dernedre-volga Volga og Don møtes. Byen er vel mest kjent som Stalingrad. Det var byens navn vinteren 1942 da slaget her betydde begynnelsen på slutten for Hitler-Tyskland. Mamayevhøyden, hvor de hardeste kampene foregikk, vil bli besøkt. Høyden er nå dominert av en 70 meter høy kvinnefigur som symboliserer det kjempende Russland.

24. September. Dagen tilbringes ombord.

25. September. Ankomst Astrakhan. Byen ble grunnlagt av Tatarer på 1200-tallet og ligger der Volga sprer seg over et stort delta før hun munner ut i Det kaspiske hav. Vi blir vist en multietnisk by som fortsatt bærer preg av å ha vært sentrum for mongol-herredømmet i Russland.

26 September. Avreise fra Astrakhan over Moskva til Gardermoen. Avreise kl. 11.40. Ankomst Gardermoen kl. 20.05.

Prisen er kr. 20 500,- pr. person for dobbeltlugar på hoveddekket. For lugar på båtdekket er prisen kr. 21 500,-.  Vi disponerer ikke enkeltlugarer på dette cruiset. Forhold utenfor vår kontroll kan endre prisene noe.

Prisen omfatter blant annet:

  • Fly fra Gardermoen til Moskva med retur fra Astrakhan.
  • 13 dager/12 netter. 2 netter på 4* hotell i Moskva og 10 netter ombord på MS Nizhny Novgorod.
  • 3 måltider om dagen.(Middag første dag og frokost siste dag).
  • Program ombord og i byene som besøkes
  • Norsk reiseleder, -Jan-Erik Ryen. Han vil bidra med flere foredrag om russisk historie knyttet til de stedene som besøkes.
  • Norsktalende ukrainsk guide,-Oleksey Kirilenko.

Det kreves visum til Russland. Dette er ikke inkludert i prisen. Vi vil ordne med de dokumentene som trenges for å få dette. Vi har avtale med firmaet Visumexpert som gir våre deltakere 15% rabatt på firmaets gebyr for å ordne visum ovenfor konsulatet.

Ta kontakt for ytterligere opplysninger og/eller påmelding !

post@nevatur.com           tlf. 90 51 19 68